Amsterdam - Nederland

Internationaal gezien is Amsterdam geen grote stad en mist ze de allure van megapolen als Londen en Parijs. Toch is het een uiterst populaire bestemming, omdat de stad de typisch Hollandse gezelligheid combineert met een prachtig historisch centrum, bestaande uit schitterende grachtenpanden en intieme pleintjes. Verder staat de stad bekend om de relaxte, tolerante sfeer en de wereldberoemde musea.

Hieronder treft u enkele bezienswaardigheden in de Nederlandse hoofdstad.

Rijksmuseum
Het grootste en belangrijkste museum van Nederland wordt verbouwd om in 2009 in alle glorie te heropenen. De topstukken uit de enorme collectie van het Rijksmuseum zijn te zien in de zogeheten Philipsvleugel.

Van Gogh Museum
Nergens ter wereld ziet u zoveel werken van Vincent van Gogh bij elkaar als in dit museum. En dan te bedenken dat Van Gogh zijn werken in slechts tien jaar schilderde! In het museum is zijn werk gerangschikt naar de plaats waar Van Gogh woonde.

Anne Frankhuis
Het joodse meisje Anne Frank werd na haar dood wereldberoemd door haar dagboek dat werd gepubliceerd onder de titel ‘Het Achterhuis’. In dit museum is te zien hoe zij en haar familie onderdoken. Zelfs de plaatjes van filmsterren die Anne verzamelde hangen nog aan de muur.

Rondvaart
De schoonheid van Amsterdam ziet u het beste vanuit een rondvaartboot. U kunt kiezen voor een ‘gewone’ rondvaart, maar er zijn steeds meer speciale rondvaarten met diner, muziek of in een historische boot.