Genève - Zwitserland

Genève staat, vreemd genog, niet hoog op de lijstjes van populaire stedenbestemmingen. De stad heeft een reputatie van saai, steriel en weinig te doen. En dat is vreemd, want de stad ligt schitterend aan het Meer van Genève en de nauwe straatjes rond het eeuwenoude Place du Bourg du Four in het centrum nodigen uit om uren in rond te dwalen. Daarnaast heeft Genève historische gebouwen en interessante musea, waaronder een uitstekend museum voor moderne kunst..

Een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Cathédrale Saint-Pierre
Genève was een toevluchtsoord voor de leiders van de Reformatie, onder wie Calvijn die in de Sint-Pieterskathedraal zijn intrek nam. Vanaf de toren heeft u een schitterend uitzicht over de stad, maar vergeet niet ook het interessante archeologisch museum onder de kerk te bezoeken.

Mur des Réformateurs
Meer dan levensgrote beelden van de voormannen van de Reformatie staan aan de Mur des Réformateurs. Een beetje streng kunstwerk, dat werd opgericht naar aanleiding van de 400e geboortedag van Calvijn.

Verenigde Naties
Als u eens in het hart wilt kijken van de Verenigde Naties, breng dan een bezoek aan het VN-complex. U kunt een blik werken in de grote conferentiezaal en u krijgt uitleg over het werk van de volkerenorganisatie.

Les Pâquis
Een hele andere kant van Genève vindt u in de wijk Les Pâquis, bevolkt door allerlei etnische minderheden die er restaurantjes, bars en nachtclubs hebben geopend. Een van de grootste attracties is het openluchtzwembad Les Bains des Pâquis.