Miami - Verenigde Staten

Miami is ‘hot’, letterlijk en figuurlijk. De stad was in de jaren 70 en 80 al een populaire bestemming voor een stedentrip (niet in de laatste plaats dankzij de populaire tv-serie Miami Vice). Daarna zette het verval in, maar de laatste jaren staat Miami weer nadrukkelijk in de belangstelling. Het Visitors Bureau wil de glamour van de stad herstellen en lijkt daar heel goed in te slagen. Downtown Miami werd volledig op de schop genomen, het uitgaansleven bruist weer, dure hotels verrijzen aan Ocean Drive. Wie zegt dat Miami geen cultuur heeft komt bedrogen uit, want er zijn interessante musea en andere culturele instellingen. Toch blijft de grootste trekpleister het strand, waar het in de zomer bijzonder warm kan zijn, en dat is dat letterlijke ‘hot’.

Bezienswaardigheden:

Bass Museum of Art
De permanente collectie van dit museum bestaat uit werk van Europese schilders en een verzameling schitterende tapijten uit de 16e en 19e eeuw. Ook de Oostenrijkse kunst uit de tijd van keizer Franz-Joseph is zeer de moeite waard.

Venetian Pool
Volgens sommigen een van de mooiste zwembaden ter wereld: de Venetian Pool. Dit openluchtzwembad wordt gevoed door ondergrondse bronnen en u zwemt er in het spoor van Johnny Weismuller (Tarzan) en badpakkenkoningin Esther Williams.

Spanish Monastery
Dat Miami als attractie een Spaans klooster uit de 12e eeuw heeft, mag een wonder heten. Het is te danken aan krantenmagnaat Hearst die het klooster steen voor steen uit Europa naar Amerika liet overkomen.