Johannesburg - Zuid-Afrika

Het economische centrum van Zuid-Afrika vind je in Johannesburg. Ontstaan tijdens de goudkoorts aan het einde van de 19e eeuw en door de inwoners liefkozend Jo’burg of Jozi genoemd. De stad bruist van het leven en heeft vele interessante musea en andere bezienswaardigheden.

De stad heeft een reputatie ‘gevaarlijk’ te zijn. Het is inderdaad niet verstandig om ’s avonds alleen over straat te gaan, maar verder valt het met de risico’s wel mee. Gebruik uw gezonde verstand en u zult genieten van alles wat Johannesburg te bieden heeft.

Hieronder slechts enkele, van de vele, bezienswaardigheden:

Mai Mai Market
Heeft u een verkoudheid die maar niet over wil gaan? Ga naar de Mai Mai market! Deze markt heeft bijna 200 stalletjes die zich allemaal richten op traditionele geneeswijzen. Gedroogde delen van dieren, typische brouwsels, amuletten en gebeden helpen de zieke mens er weer bovenop te komen.

Gold Reef City
Van een afstand lijkt Gold Reef City op een amusementspark zoals zovele. De schijn bedriegt. Dit park is gebouwd rond wat ooit de diepste goudmijn ter wereld was. Er is een mijnwerkersstadje nagebouwd en uiteraard kunt u afdalen in de mijn.

Ghost Bus Tour
Tijdens een vier uur durende busrit krijgt u ijzingwekkende verhalen te horen over moordenaars en geesten. Deze Ghost Bus Tours zijn zó eng dat mensen jonger dan 18 jaar er niet aan mogen deelnemen.

Johannesburg Zoo
In de dierentuin van Johannesburg maakt u een reisje rond de wereld. De zoo is onderverdeeld in verschillende klimaatgebieden: het hart van Afrika, de jungle van Zuid-Amerika, een specerijenroute en pool- en woestijngebied. Het is een van de mooiste dierentuinen ter wereld.

Newtown
Het kloppende culturele hart van Johannesburg is Newtown. In de voormalige groenten- en fruithallen is het MuseuMAfricA gevestigd. U leert er alles over de geschiedenis van Zuid-Afrika en de bijdrage daaraan van de verschillende bevolkingsgroepen.