Sjanghai - China

Sjanghai is ‘hot’. Deze metropool van 15 miljoen mensen profiteert ten volle van de economische vrijheden in het moderne China. De stad heeft onmiskenbaar een kosmopolitische uitstraling die je bijna doet vergeten dat het in een communistisch land ligt. Sjanghai heeft het allemaal: hypermoderne en hippe nachtclubs maar ook intieme Chinese restaurantjes, glinsterende wolkenkrabbers maar ook een romantische Franse wijk, de duurste merkkleding maar ook rommelige Chinese bazaars, flitsende zakenmensen maar ook oude Chinezen die tai chi beoefenen. Sjanghai is een fantastische stad, waar je gemakkelijk een week door kunt brengen.

Bezoek bijvoorbeeld onderstaande bezienswaardigheden:

Zhujiajiao
Het voorstadje Zhujiajiao is gebouwd op en langs het water en wordt daarom ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Vooral de 36 bruggen zijn een bezichtiging waard. Ze stammen uit de tijd van de Ming en Qing dynastieën en hebben alle een eigen stijl.

Xintiandi
Xintiandi is een trendy uitgaanscentrum dat deels is gevestigd in zogeheten shikumen, traditionele huizen. De wijk wordt vooral bevolkt door hippe Chinezen en toeristen, maar als u geïnteresseerd bent in de shikumen: er is een museum waar zo’n oud huis is gereconstrueerd.

Ocean Aquarium
Het Sjanghai Ocean Aquarium is het grootste aquarium van Azië. Het is vooral beroemd om de vier onderwatertunnels met een totale lengte van 155 meter. Vooral het haaienbassin doet veel mensen de stuipen op het lijf jagen.

Jade Tempel
In de Jade Tempel staan twee grote boeddhabeelden die aan het einde van de 19e eeuw uit Birma werden gehaald. Ze zijn van (letterlijk) schitterende witte jade. Deze tempel is ook bij Chinese toeristen bijzonder populair, het kan er dus erg druk zijn.