Edinburgh - Schotland

Edinburgh is fraai gelegen op de Schotse heuvels en een opwindende stad voor een stedentrip. De Old Town bestaat uit middeleeuwse straatjes met kinderkopjes, en in de New Town geniet u van prachtige neoklassieke gebouwen uit de 18e en 19e eeuw. De Royal Mile is een aaneenschakeling van oude straten tussen het beroemde Edinburgh Castle en het Palace of Holyroodhouse.

Op bezoek naar Edinburgh? Vergeet deze bezienswaardigheden niet te bezoeken!

Griezelen in Edinburgh
Onder de oude stad ligt een labyrint van gewelven en gangen, waar volgens oude legendes spoken en geesten ronddwalen. Er zijn diverse spooktochten onder de grond, maar ook bovengronds zijn er genoeg plaatsen met een griezelig verleden.

Royal Botanic Garden
De botanische tuin is een lust voor het oog. In de diverse kassen zijn planten en bloemen van over de hele wereld ondergebracht. De tuin heeft onder meer de grootste collectie Chinese planten buiten China en de grootste waterlelie ter wereld.

Royal Yacht Brittannia
Wilt u eens een kijkje nemen in de voormalige slaapkamer van koningin Elizabeth? Dat kan op het koninklijke jacht Brittannia. Verder loopt u in de voetsporen van beroemdheden als Winston Churchill en Nelson Mandela.

Scotch Whisky Heritage Centre
Een bezoek aan Schotland zonder Schotse whisky is bijna ondenkbaar. In het Whisky Heritage Center ontdekt u waardoor de smaak van de whisky bepaald wordt en wat de verschillen zijn tussen de Schotse regio’s. Uiteraard onder het genot van een slokje.