Dubai - Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is een van de Verenigde Arabische Emiraten en een toeristische bestemming die steeds populairder wordt. De stad heeft dan ook van alles te bieden: van traditionele Arabische markten en cultuur tot hypermoderne architectuur, enorme winkelcentra en een groot aanbod van amusements- en attractieparken.

Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Huis van Sjeik Saïd Al-Maktoum
Sjeik Saïd werd in 1912 emir van Dubai. Zijn zoon Rashid volgde hem op in 1958. Zij zijn de grondleggers van het huidige, moderne Dubai. Het huis is een fraai voorbeeld van de traditionele Arabische bouwstijl met de typerende windtorens.

Woestijnsafari
Maak kennis met het traditionele leven van de bedoeïenen in Dubai en maak een woestijnsafari. Met een jeep rijdt u over de soms zeer hoge zandduinen. Ook kunt u op een kameel rijden, een bedoeïenendorp bezoeken en zelfs overnachten in de woestijn.

Skiën in Dubai
Genoeg van kamelen? Ga skiën in de woestijn! Het kan in Dubai! In een enorme hal kunt u ski’s of snowboard onderbinden en op echte sneeuw naar beneden suizen. En u hoeft er uw ski-uitrusting niet voor mee te brengen want die is in de toegangsprijs inbegrepen.

Wild Wadi Water Park
In het erg warme Dubai is een dagje waterpretpark een welkome onderbreking. En wat voor een waterpretpark! In Wild Wadi zijn spectaculaire glijbanen en andere waterattracties die ook nog eens grotendeels met elkaar zijn verbonden.

Creekside Park

Langs The Creek ligt een groot park met botanische tuinen, picknickplaatsen en een amfitheater. Een van de grootste attracties is Children’s City waar kinderen op een leuke en interactieve manier van alles te weten komen over de wereld om hen heen.