Pisa - Italië

De Scheve Toren van Pisa is het beeldmerk en het bekendste bouwwerk van de stad, maar er is veel meer te zien. De brede rivier de Arno stroomt dwars door Pisa. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich rond het Campo dei Miracoli, het oudste deel van de stad dat merkwaardig genoeg niet direct langs de Arno ligt. De uitbreiding in de richting van de Arno begon pas in de 10e eeuw. Veel toeristen blijven hangen op en rond Campo dei Miracoli. Dat betekent dat u in de rest van de stad nauwelijks toeristen tegenkomt. Een uitgelezen kans voor mensen die – naast de bezienswaardigheden – het ‘echte’ Pisa willen ontdekken.

Niet vergeten te bezoeken:

Campanile
Pisa wordt vaak in één adem genoemd met de scheve toren, het bekendste bouwwerk van de stad. Al tijdens de bouw verzakte de toren en het is maar goed dat die niet in één keer is afgebouwd. De toren is beperkt toegankelijk voor publiek: tegelijkertijd mogen er niet meer dan 40 mensen in die maximaal dertig minuten mogen blijven.

Botanico di Pisa
Pisa en Padua strijden om wie er de oudste botanische tuin ter wereld heeft. U hoeft zich niets van deze strijd aan te trekken; dwaal gewoon rond in deze prachtige botanische tuin.

Muurschildering Keith Haring
Pisa is beroemd om zijn historische gebouwen, maar moderne kunst is er ook te vinden in de stad. Keith Haring maakte in 1989, enkele maanden voor zijn dood, een grote muurschildering met als thema vrede en harmonie in de wereld.