Wenen - Oostenrijk

De tijd van het machtige rijk Oostenrijk-Hongarije en de Habsburgse heersers is allang voorbij, maar Wenen ademt nog de sfeer van die tijd. Met de val van het communisme in Oost-Europa speelt de Oostenrijkse hoofdstad nu ook weer een rol van betekenis als de Poort naar het Oosten. Het is een zeer plezierige stad om enkele dagen in door te brengen: prachtige paleizen en andere gebouwen in barokstijl, fraai aangelegde tuinen, de klassieke muziek die met Wenen verstrengeld is en niet te vergeten de Sachertorte met slagroom in een van de vele koffiehuizen.

Bezienswaardigheden:

Prater en Reuzenrad
Het amusementspark Prater ligt vlak bij het oude centrum van Wenen, tussen de Donau en het Donaukanaal. Niet alle attracties zijn een bezoek waard, maar één steekt er letterlijk met kop en schouders bovenuit: het meer dan een eeuw oude Reuzenrad.

Staatsopera
Oostenrijk heeft grote componisten voortgebracht en Wenen was in de 18e en 19e eeuw het centrum van klassieke muziek. Een deel van die rijke historie vindt u terug in de Staatsopera, die na de verwoesting in 1945 volledig werd gerestaureerd.

Hofburg
De Hofburg is een complex van gebouwen met ieder hun eigen aantrekkingskracht. De Keizerlijke Appartementen zijn zeker een bezoek waard, evenals het Sissi Museum en de Schatkamer. In de Burgkapel treden iedere zondag de Wiener Sängerknaben op.